02/28/12 05:56
(http://radiomilena.com/)

На 1-ви март изложба на карикатури

 Експозиция „Европейски импресии“ ще бъде открита в Поморие на 1 март от 18.00 часа в кв.„Свети Георги”, съобщиха от община Поморие. Знаковата експозиция на Полския културен институт представя  сатиричните рисунки , по повод полското председателство в Съвета на ЕС. Отразено в кривото огледало на най-изтъкнатите полски художници-карикатуристи, това събитие е представено по закачлив и особено приятен начин. 34 карикатури ще се срещнат със своите зрители в Поморие, които провокирани от сатиричния поглед на авторите им ще си тръгнат усмихващи се или замислени, но със сигурност различни.
В изложбата участват 12 творци, представители на различни поколения – Юлиян Бохданович, Яцек Франковски, Яцек Гавловски, Збигнев Юйка, Павел Кучински, Малгожата Лазарек, Едвард Лутчин, Анджей Млечко, Марек Рачковски, Хендрик Савка, Януш Станни и Гжегож Шумовски. Доайенът сред тях е проф. Януш Станни, а най-млади са Малгожата Лазарек и Павел Кучински. Повечето рисунки са съвременна трактовка на актуални проблеми на ЕС и полското членство в него, някои са с по-общ характер, но повечето разглеждат конкретни теми и проблеми.
Откриването на гостуващата изложба „Европейски импресии“ от Музея на карикатурата във Варшава е предвидено за 18.00 ч. в залата на КП в кв.Свети Георги” на 1 март 2012 г./четвъртък/.  34-те сатирични рисунки ще останат  до 10-ти  март , така че поморийската публика ще има достатъчно време да се запознае със съвременната интерпретация на актуалните проблеми на Европейския съюз, изобразени върху платната.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване