03/01/12 19:29
(http://www.klassa.bg/)

Над 440 хиляди ще охраняват изборите в Русия

Над 440 хиляди души ще пазят реда и сигурността на президентските избори в Русия на 4 март. Това съобщи заместник-министърът на вътрешните работи Александър Горовой. От тях 380 хиляди са сътрудници на МВР, 30 хиляди народни дружинници и още 30 хиляди служители на частни служби за охрана, предаде “Лента.ру”. Те ще трябва да пазят и камерите за наблюдение на изборите, за които вече е имало 14 опита за кражба. Ден преди гласуването екипи с кучета и специални технически средства ще претърсят избирателните секции, които след това ще се охраняват денонощно. В кавказките републики ще действат над 32 хиляди служители на органите на реда.
Руската прокуратура изпрати искане до Украйна за екстрадирането на задържания миналия месец Адам Осмаев, предаде РИА “Новости”. Той се издирва от 2008 г. за терористична дейност и се смята, че е подготвял атентат срещу руския премиер Владимир Путин. При задържането му в Украйна бяха открити записки за движението на кортежа на Путин.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване