03/01/12 20:05
(http://www.klassa.bg/)

Ново дисциплинарно производство срещу съдия Тодорова

Висшият съдебен съвет образува ново дисциплинарно производство срещу председателя на Съюза на съдиите Мирослава Тодорова. Основанието е системно неспазване на сроковете за написване на делата. А поводът – забавеното с 4 години и 8 месеца написване на мотивите по дело за отвличане, поради което то е било прекратено заради изтичане на абсолютната давност.
ВСС бе сигнализиран за въпросното дело от председателя на Софийския апелативен съд Веселин Пенгезов, съобщи „Правен свят“.
Някои от членовете на съвета са искали да препратят сигнала на Инспектората и той да внесе предложение за наказание. Други пък са се чудили защо самият Пенгезов не е сторил това.
В крайна сметка, петима членове на ВСС са внесли предложението за образуване на дисциплинарно производство. Това са Пламен Стоилов, Иван Колев, Теодора Нинова, Вельо Велев и Кирил Гогев.
Дебатите по сигнала на Пенгезов са проведени тайно.
Само преди месец ВСС наказа съдия Тодорова с 15 % намаляване на заплатата за срок от 2 години за забавени 59 дела, две от които с над три години.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване