03/01/12 08:11
(http://radiomilena.com/)

Поздравително слово по случай 1 март- Ден на самодееца

Честит празник на всички самодейци, хората на изкуството и на духа от самодейните и читалищните състави.Те са тези, които в забързания динамичен делник, след работния ден всеки в своето професионално поприще, отделят време за културна самодейност.

В нашия град и в селищата от поморийски регион работят много и различни състави. В това своеобразно поле на духовността творят заедно стари и млади, ръка за ръка на хорото в танцовите състави и в певческите формации застават лекари и учители, хотелиери и  инженери, икономисти и изобщо хора от най-различни професионални гилдии, но всички  обединени от своята любов към творчеството и красотата, към българския фолклор и изкуството. Плодовете на техния труд, както и на труда на читалищните работници  ние, гражданите, виждаме на всеки празник, на всяка светла дата от националния календар.

С  почит и респект към тяхната всеотдайност и голяма  любов към изкуството и към „всичко българско и родно” ги поздравяваме в днешния празничен ден и им пожелаваме здраве и много вдъхновение, за да продължават да пеят, танцуват и играят на театралните сцени, а ние да им се радваме и да се зареждаме с онзи особен дух , който само изкуството може да дари на човека.

Комисията по образование,култура,вероизповедания, здравеопазване и социална политика  към Общински съвет  Поморие

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване