03/01/12 20:16
(http://www.klassa.bg/)

Пощенска банка ще подпомага бизнеса с 20 млн. долара

Пощенска банка и Международната финансова корпорация (МФК), член на Световната банка, подписаха Гаранционно споразумение по Глобалната програма за търговско финансиране на МФК, съобщиха от трезора. Чрез споразумението банката осигурява гаранционна линия в размер на 20 млн. щатски долара за подпомагане развитието и насърчаване на търговската дейност на български компании за внос и износ.
Бизнесът в България разчита на финансиране за осъществяване на износ на желязо, стомана, облекла, текстилни изделия и земеделски продукти към клиенти в цяла Европа, както и за реализирането на внос на продукти за енергетиката, металургично оборудване, автомобили и други потребителски продукти, посочват от Пощенска банка. Участието й в Глобалната програма за търговско финансиране на МФК (ГПТФ) ще предостави възможност на предприятията да разширят регионалните търговски потоци на България, стимулиращи развитието на икономиката на страната и разкриването на работни места. „Като една от водещите универсални банки в страната ние приемаме ролята на важен финансов посредник с основна цел да подкрепяме икономическия растеж на страната. С Гаранционното споразумение успешно допълваме широката гама услуги за търговско финансиране, които традиционно предлагаме на клиентите си и с които ги подкрепяме да търгуват ефективно с чуждестранните си партньори”, коментира Антъни Хасиотис, главен изпълнителен директор на Пощенска банка.
“МФК ще подпомогне Пощенска банка при установяването на нови отношения с глобални банки и ще подкрепи финансовия сектор в България. Разширените възможности за търговско финансиране ще засилят растежа на местния бизнес, ще спомогнат за разкриването на нови работни места, и като цяло ще разширят икономическите възможности”, пък коментира Джорджина Бейкър, директор „Глобална търговия и решения за вериги на доставка” в МФК.
МФК е най-голямата световна институция за развитие с фокус изключително върху частния сектор в развиващите се страни. От създаването си през 2005 г. Глобалната програма за търговско финансиране е издала над 11 000 гаранции на обща стойност 15.8 милиарда щатски долара на банки за краткосрочно търговско финансиране на клиентите им на нововъзникващи пазари.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване