03/03/12 08:25
(http://e-vestnik.bg/)

Краварки в автобуса, преведи ми от казахски, разплаках се на химна - избрано от Фейсбук

Пристройка към панелен блок
Пристройка към панелния блок - някъде из необятна Русия. Снимка: разпространява се из Фейсбук

Бърз поглед във Фейсбук е нещо много по-интересно от днешните вестници. Ето малко цитати от деня:

България на три мюрета!
Luben Dilov: Да живее „Сан Стефанска” България! На три мюрета, „под прикритие” и със Софи Маринова на Евровизия! Ако ще прануваме мирни договори от 3 март, можем да изберем и Брест-Литовския от 1918-а. В него поне сме участвали!


Как да си дойда от аерогарата + краварки в автобуса

P. Gueorguieva: Слизаш от самолета за нещастие на летище София, няма билети за градски транспорт, в автобуса - няма билети, на N-спирка се качват едри напористи лелки контрольорки - лицето на България - и вместо да ти предложат да си купиш билет от тях започват да те навикават сякаш са краварки да им дадеш 10 лева- При положение, че искаш да си редовен пътник, но не ти позволяват. Предлагам в автобуси 84 и 384 задължително шофьорите да имат билети. Клиентът има право и гражданинът има право да избира между такси или градски транспорт. Предлагам също да не назначават краварки за контрола. Този филм с летището и такси и др. мафия - докога ще го гледаме? с други думи, току що се върнах от Bruxelles, welkome in Bulgaria and it is better to have strong reflexes!


Да говорим за свободата именно днес

Meglena Kuneva: Днес е време за почит към тези, които не доживяха свободата, но и време за разговор, който като свободни хора сме длъжни да проведем. Този разговор не е лек, защото изисква честност, да си „кажем кривиците”, както е написал Апостола. Струва ми се, че спряхме да говорим за свободата ни като мисия. Казваме, че не искаме децата ни да напускат България. А ние, живеейки тук, принадлежим ли към нацията си? Даваме ли на децата си национален идеал и защо стана толкова неудобно да се говори за идеал? Казваме, че не искаме да живеем бедно. А говорим ли го така, че да бъдем чути – достатъчно настойчиво и високо? И правим ли всичко, за да го променим? Казваме, че не искаме да имаме лоша политическа класа. А готови ли сме да участваме лично в политиката? И отиваме ли да гласуваме в почивния си ден? Казваме, че искаме силна икономика, да, но тя е доверие. Силни ли сме в доверието? Честит 3-ти март, българи! Нека говорим за свободата си именно днес!

Върнаха ми надеждата, че има ценности

M. Georgieva: …Случвало ли ви се е да плачете на националния химн някога?
Днес аз плаках на химна, накараха ме да плача едни прекрасни деца - единадесетокласниците от НГДЕК. Направиха истински спектакъл по родолюбие в Аулата на Университета по случай националния празник - 3-ти март. Рецитираха и пяха вълшебно:)))
Върнаха ми надеждата, че има ценности, че има морал, че има човеколюбие, че има култура, че има знание, че има изкуство, че има красота и хармония.
Смутиха ме и ме очароваха!

Обява за продажба на автомобил
Обява за продажба на автомобил “Фиат Брава”. СНимка: Разпространява се из Фейсбук

Любовта е по-трудна от войната

Nastasia Filipovna
По-трудно е добре да се прави любов, отколкото добре да се води война.Куртизантска поговорка.

ВНИМАНИЕ - пореден вирус във Фейсбук

Veni Markovski: …Ако бъдете таг-нати в ...

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване