03/03/12 14:58
(http://radiomilena.com/)

Поморие отбеляза Трети март

Трети март е ден на национална гордост, в който преосмисляме и преоткриваме свободата като ценност. Отбелязването на националния празник в Поморие започна с благодарствен молебен за загиналите за Освобождението на България, отслужен от отец Иван в Храм „Рождество на Пресвета Богородица“.

Пред паметната плоча на участниците в борбата за Национално освобождение представителна военна рота отдаде военни почести на загиналите за Свободата на България.
След военния ритуал по издигане на националния трибагреник, кметът на община Поморие Иван Алексиев, последван от представители на общинска администрация, общински съветници, представители на партии и организации, поднесоха венци и цветя.

Студеното мартенско време усложни провеждането на открито празничния концерт, който трябваше да се състои на сцената на централния площад. Наложи се част от програмата да продължи отново в църковния храм, където зам. кметът Диана Апостолова обави резултатите от конкурса за написване на есе „Мечтите на Левски”, организиран от Община Поморие. /Конкурсът е публикуван в официалния сайт на общината./

В концертната програма участие взеха: Мъжки вокален квартет „България“ гр.София-( Федя Катранов, Емил Димитров, Мишо Михайлов и Кирил Гаврилов), ученици от  ОУ „Христо Ботев“ гр.Поморие, Сияна Христова – Художествено слово към Читалище „Просвета1888″  и Трио „Хировими“.

Организатори на събитието бяха Община Поморие и НЧ „Просвета 1888”

 

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване