03/04/12 18:18
(http://radiomilena.com/)

Мартенско вдъхновение на седем художнички

Вдъхновението на седем художнички откри изложба в Поморие. Това са: Дарина Гильова, Христина Герова, Мария Георгиева, Деница Жекова, Боряна Чичанова  и от Бургас-Лора Янева и Нели Новакова. 31 платна- маслена живопис и сух пастел са изложени в Център „Свети Георги”.

Атмосферата на откриването бе наситена с артистично и силно женско авторово  присъствие, провокирано от природа, красота и пролет.
Донка Китанова, секретар на читалище”Светлина-1939” откри изложбата с думите: ”Месец март идва при нас с лека усмивка, с намигване уж за хубаво време, но  и с обещания за интересни и вълнуващи преживявания. Месец март е месец на вдъхновения, които таланливите дами представят на платната си”
Поморийската художичка Нели Тодорова изрази огромна благодарност към колегите си от Поморие  и Бургас за подкрепата и представи авторките и техните творби. На откриването присъства и Диана Апостолова, зам. кмет по образование култура и хуманитарни дейности.
Всеки желаещ може да разгледа експозицията „Мартенско вдъхновение” до 22 март 2012 година в Център”Свети Георги”-Поморие.


Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване