03/04/12 18:26
(http://www.klassa.bg/)

Победа за отбора на секретаря в турнира за Купата на президента

Тимът на генералния секретар на Българската голф асоциация Сет Ъндърууд извоюва победата в седмото издание на турнира за Купата на президента. Надпреварата се проведе при отлично време и с оспорвани двубои от 1 до 4 март в гръцкия курорт Коста Наварино. За първи път състезанието се проведе на две игрища – Costa Navarino Dunes (по дизайн на Бернхард Лангер) и Costa Navarino Bay (проектирано от Робърт Трент Джоунс-младши).
Първият кръг в петък сутринта до голяма степен загатна за съотношението на силите – игран на девет дупки във формат форсъмс, отборът на секретаря записа резултат 7.5 на 0.5 точки. Играният следобед втори кръг във формат бетърбол на 18 дупки не донесе изненади – този път тимът на секретаря победи с 6 на 2, като всички 16 голфъри от тима на секретаря отново не дадоха почти никакви шансове на противниците си.
Третият кръг в събота, отново във формат бетърбол, беше може би най-равностойният в турнира – този път победата за водача бе с 4.5 на 3.5 точки.
Така преди финалния кръг в неделя съотборниците на Сет Ъндърууд водеха убедително срещу играчите от тима на президента на Българската голф асоциация Красимир Гергов и шансовете за обрат бяха по-скоро теоретични. В индивидуалните сблъсъци вчера направиха превъзходството си още по-изразително и спечелиха 12 точки срещу 7 за президента.
Отборът на секретаря заслужено се поздрави с крайната победа и по този начин поведе и в общото класиране от седемте издания на турнира с 4 на 3 успеха.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване