03/04/12 18:25
(http://www.klassa.bg/)

"Черноморец" потопи слабия ЦСКА в Бургас

ЦСКА капитулира в Бургас във вчерашното дерби срещу „Черноморец“, което бе първи мач за двата тима от пролетния дял на шампионата. Домакините стигнаха до успех на „Лазур“ с 2:0 след много добра игра и попадение на Асис, както и автогол на Пламен Крачунов. Бранителят на ЦСКА вкара по куриозен начин топката в собствената си врата в 62-рата минута, докато Асис реализира в 74-тата, за да оформи крайното 2:0 в мача. Треньорът на гостите Димитър Пенев рисковано заложи на новите попълнения Боладо, Томас и Присо да излязат като титуляри, като първият се контузи и бе принудително заменен. След мача ЦСКА и „Черноморец“ се изравниха, като и двата тима имат по 36 точки в актива си, колкото има и „Левски“ след победата си над „Черно море“ с 2:1. „Вечният съперник“ потрепери сериозно, преди да стигне до трите точки в домакинския мач срещу „Черно море“. „Сините“ спечелиха с 2:1 срещу „моряците“ на стадион „Георги Аспарухов“. Головете за играчите на Николай Костов вкараха Иван Цветков, който вкара през първото полувреме, и новото попълнение Кристовао Рамос след почивката. Точен за „Черно море“ бе Дончо Атанасов в края на срещата.
"Сините" победиха, но в интерес на истината не впечатлиха особено с изявите си, като „Черно море“ можеше да вземе поне точка от тази среща, ако не бяха фрапантните пропуски на Ернес Паломино и Самуел Камазола. Със спечелените три точки „Левски“ се доближи само на три от „Лудогорец“. Лидерът в "А" група започна похода си към първа титла на България с ударно 3:0 срещу „Берое“. Мачът се игра пред пълните трибуни на стадиона в Разград, а успехът на Ивайло Петев дойде през второто полувреме. Именно тогава паднаха попаденията, дело на Иван Стоянов – 2 гола, и Емил Гъргоров.
Бразилецът Марсело Никасио пък направи впечатляващ дебют за шампиона „Литекс“, след като реализира три гола при победата над “ Видима-Раковски“ с 3:0 . По този начин и Христо Стоичков тръгна с победа в треньорската си кариера в родната „А“ група. Според бразилският голмайстор на ловешкия тим в България се играе по-агресивен футбол, отколкото в родината му. "В България се играе по-здрав и агресивен футбол, с по-голям хъс и желание, отколкото в Бразилия. Ако тук футболистите придобият по-големи технически качества, както е в бразилските отбори, тогава с тази агресивност и хъс тук нещата ще станат много по-добри и първенството ще стане много по-силно", каза Никасио.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване