03/05/12 17:56
(http://www.klassa.bg/)

Рори Макилрой е новият №1 в голфа

Северноирландецът Рори Макилрой спечели турнира Honda Classic в Палм Бийч Гардънс, Флорида. Надпреварата е с награден фонд 5,7 милиона долара, а триумфът го изведе и до лидерската позиция в световната ранглиста. Рори става 16-ият играч, оглавил ранглистата от нейното създаване през 1986 година. Той е и четвъртият номер 1 за последните 16 месеца, откакто приключи 5-годишната доминация на Тайгър Уудс. 22-годишният Макилрой измества от върха Люк Доналд и става вторият най-млад лидер в ранглиста след Уудс, който е едва на 21 години, когато достигна първото място в света след US Open 1997 година. Макилрой се представи блестящо в четирите дни на PGA National Course, като записа резултати от по (66), (67), (66) и (69). Така с общо 12 удара под пара (268) задържа водачеството до края на надпреварата и завоюва третия си трофей от Американския тур. Бившият номер 1 в света Тайгър Уудс изигра великопен последен кръг с 8 удара под пара (62) - най-ниският резултат в последен кръг в кариерата му до момента, и така с общо 10 удара под пара (270) раздели втората позиция в крайното класиране с Том Гилис. Четвърти остана Лий Уестууд с 8 удара под пара (272), а петото място заеха Чарл Шварцел и Джъстин Роуз с резултати от по (273) на ниво -7. Бившият номер 1 в света Люк Доналд може и да не е номер 1 в света вече, но въпреки това не пропусна да поздрави Макилрой за успеха му чрез съобщение в Twitter. "Поздравления за Рори! Наслаждавай се на гледката", гласи написаното от англичанина.
„Последният състезателен ден бе наистина труден за мен, особено след като видя какво прави Тайгър. Винаги съм си мечтал да стана номер 1 и официално да съм най-добрият играч в света. Не съм предполагал обаче, че ще успея да постигна това толкова рано и толкова бързо. Надявам се да задържа позицията възможно най-дълго", допълни северноирландецът.
Като примерен мъж, Макилрой веднага след надпреварите е отлетял за Ню Йорк, където е неговата любима Вожняцки. Там тя ще играе в "Медисън Скуеър Гардън" срещу Мария Шарапова в демонстративен мач. "Невероятно представяне за Рори. Титла и номер 1 в света. Това заслужава отпразнуване", заяви Вожняцки. От своя страна Макилрой не рядко е отбелязвал, че връзката с Вожняцки само му е помогнала на професионалното развитие. "Да бъдеш близък с някой, който работи толкова много - това определено ти оказва положително влияние. Чувствам се различно. Сега съм по-съсредоточен върху това, което правя. Работя по-здраво отвсякога", обясни Макилрой.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване