03/06/12 19:32
(http://www.klassa.bg/)

ДПС се обяви против промените в Закона за държавния служител

Предлаганите промени в Закона за държавния служител не само не решават проблема с безконтролното и нерегламентирано раздаване на бонуси, а създават още по-голям хаос. Това заяви зам.-председателят на ДПС Христо Бисеров на пресконференция в централата на партията вчера.
Според Бисеров новите текстове в нормативната уредба, които се предлагат от ГЕРБ, са много общи. Той цитира проекта, че „допълнителни материални възнаграждения ще се дават за постигнати резултати, за изключителни постижения, а също и когато законът или акт на
МС предвижда това“. Бисеров заяви, че „по-общи и по-неясни текстове едва ли могат
да сътворят вносителите“.
Той разкри, че ДПС вече е получило отговор от премиера Бойко Борисов на изпратеното заявление за достъп до информация, в което се иска информация за получените бонуси от висшите етажи на властта. В писмото на Борисов обаче се казвало единствено, че обобщените данни ще им бъдат предоставени до две седмици.
Не ни учудва разтеглянето във времето, то е съвсем в стила на това управление, коментира Бисеров развитието на казуса с бонусите и новия краен срок – до днес, в който те трябва да да бъдат върнати. Чакат нов скандал, който да покрие стария, отбеляза в заключение той.



Росен Плевнелиев се среща с партията на Доган

Президентът Росен Плевнелиев продължава поредицата „месец на политическите консултации“ със среща с представители на ДПС днес. Той ще приеме лидерите на движението в 10:30 ч. в своя кабинет на „Дондуков“ 2, в това число и рядко изявяващия се напоследък председател на партията Ахмед Доган.
Припомняме, че до момента Плевнелиев обсъди актуалните политически проблеми с ръководствата на Синята коалиция и на Българската социалистическа партия.
След края на срещата президентът и ръководството на ДПС ще дадат изявления пред медиите, информираха от пресцентъра на „Дондуков“ 2.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване