03/06/12 16:59
(http://www.klassa.bg/)

Строител на молове с рекордна загуба заради България и Румъния

Global Trade Centre, една от водещите имотни компании в Централна Европа, отчете рекордна загуба от 338 млн. евро за миналата година, съобщи „Файненшъл таймс“. GTC, чиято пазарна капитализация достигна над 3 млрд. долара преди кризата, беше поразена най-вече от проблемите на вътрешното потребление и имотните пазари в България и Румъния.
През миналата година GTC е отписала активи на обща стойност 296 млн. евро, от които 190 млн. евро са загуби, свързани с инвестициите в България и Румъния. Припомняме, че у нас GTC Bulgaria инвестира в молове в Русе, Варна, Бургас и Стара Загора под марката Galeria, от които е завършен само търговският център в Стара Загора. През тази година предстои и откриването на мола в Бургас, a oбщата стойност на двете инвестиции е 135 млн. евро.
Освен сериозната загуба, стана ясно, че и председателят на борда на директорите на дружеството Ели Алрой напуска поста си. Алрой, който е и един от основателите на GTC, обяви, че подава оставка, основно по лични причини. Той коментира в мотивите си, че компанията не е могла да избегне европейските проблеми и пазарните кризи през втората половина на 2011 г. и именно те са довели до значително отписване на активи.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване