03/07/12 19:10
(http://www.klassa.bg/)

Подозират еврокомисаря по търговията в укриване на данъци

Еврокомисарят по въпросите на търговията – белгиецът Карел де Гухт, отново е обект на внимание от данъчните власти на своята страна, съобщи фламандският финансов ежедневник „Тeйд“.
Данъчните органи ще установяват дали еврокомисарят и съпругата му са платили данък за продажбата през 2005 г. на голям пакет от акции на белгийската компания Vista, която по-късно беше закупена от британска фирма. Де Гухт е сигурен в своята правота – той никога не е криел продажбата на акциите, коментира изданието. По думите му това е „технически спор, в който данъчният инспектор греши напълно“.
През януари 2011 г. данъчната инспекция в Белгия се поинтересува как Де Гухт е придобил имот в Тоскана. Тъй като тогава еврокомисарят отказа доброволно да предостави информация за банковите си сметки, се наложи данъчните да получат достъп до тях със съдебно решение. Еврокомисарят от своя страна обжалва решението на съда, припомня РИА „Новости“.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване