03/07/12 13:19
(http://radiomilena.com/)

Трима задържани за извършен побой

Специализиран екип от служители от отдел “Борба с организираната престъпност” – Бургас и Районна прокуратура – Бургас, под прякото ръководство на Административния ръководител на бургаската районна прокуратура – Андрей Червеняков, е сформиран преди дни за разглеждане на случаи, отличаващи се с особена дързост и предизвикващи широк обществен резонанс, съобщават от пресцентъра на ОДМВР Бургас.

В тази посока е работено и при разкриване извършителите на побой, осъществен на 12.02.т.г. около 03.20 ч. спрямо частен охранител в заведение “Джубокс”, разположено на бургаската улица “Шейново”, при който охранителя е получил разкъсно-контузни рани по главата и мозъчно сътресение. При специализирана полицейска операция, с участието на служители на отдел “БОП” и ОДМВР – Бургас, с днешна дата са задържани криминално проявените : П.Н., 26 годишен, А.Р., 22 годишен и М.К., 26 годишен, и тримата от Бургас. Спрямо лицата с прокурорско постановление е взета мярка “задържане под стража за срок от 72 часа”, тъй като и тримата са с богато криминално минало :

-                           П.Н. е с регистрации за нанасяне на две средни телесни повреди, две леки телесни повреди, пет хулиганства, унищожаване на чуждо имущество, общо 14 регистрации – до момента са му наложени общо три присъди

-                           А.Р. е с регистрации за нанасяне на две средни телесни повреди, четири хулиганства, шест грабежа, четири кражби и други, общо 21 регистрации – до момента са му наложени общо шест присъди

-                           М.К. е с регистрации за нанасяне на средна телесна повреда, четири хулиганства, грабеж и други, общо 7 регистрации – до момента са му наложени две присъди.

 

Работата по случая продължава от служители на отдел “БОП” – Бургас, под прякото ръководство на Административния ръководител на бургаската районна прокуратура – Андрей Червеняков.

Подобен род деяния, въпреки че не са с характера на престъпления от диапазона на организираната престъпност и с висока степен на наказуемост, имат широк обществен резонанс и се извършват от определен кръг от хора, многократно криминално проявени. Това налага по-специален режим за разследване и вземане на компетентно отношение, като в тази връзка новосъздадения специализиран екип си е поставил за цел да се справи с подобен род прояви, извеждайки за приоритет своевременното установяване и документиране на престъпната дейност на лицата, както и повдигането на обвинения за максимално кратко налагане по закон на предвидените санкции.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване