03/08/12 04:27
(http://e-vestnik.bg/)

Тихата война между bTV и кабелните оператори, в която набъркват и мен

Както и да тече ежедневието на човек, той неизменно посяга към дистанционното за телевизора. Натиска копчето и ясно изразява отношението си към една или друга програма или телевизия. Но …някои програми тихомълком изчезват, други внезапно се появяват. И това никога не е било повод да си говоря с моя кабелен оператор. Но все пак посегнах към телефона и му се обадих – по един много конкретен повод.
От доста време на телевизионният екран се показва реклама на новия дамски канал  bTV Lady. Която неизменно завършва с препоръката: Ако искате да гледате тази програма, обадете се на вашия кабелен оператор.
Е, аз се обадих. Няма такава програма в моя пакет, любопитен бях защо.
Моят кабелен оператор ми отговори, че той не отказва да излъчва програми, а го отказват от самата Би Ти Ви. От “Би Ти Ви медия груп” поставят все повече и повече условия пред кабелните оператори.
Като: задължително купуване в „пакет” на всичките 6 програми на телевизията.
Като: нови по-високи цени за предлаганите програми.
Като: неизпълними технически изисквания за задължително поставяне на програмите на Би Ти Ви на позиции от 1 до 6.
Като: още по-високи неустойки при неизпълнението на което и да е условията от договора.

От Би Ти Ви, освен че продават програмите си на принципа „всичко или нищо”, предлагат още и сключване на бъдещ договор за бъдеща неизвестна програма на цена, определена от доставчика, едностранно прекратяване излъчването на програма без неустойки…

Това ми каза моят кабелен оператор, когато му се обадих за да го питам за новата програма bTV Lady. Той каза още, че с тази кротка препоръка – обаждайте се и питайте, на практика е отворена една тиха и подла война, в която Би Ти Ви иска да настрои абонатите срещу операторите. Един конфликт, за който никой не признава.
И добави, че за разлика от Би Ти Ви, другите национални оператори, Канал 1 и Нова ТВ, предоставят безплатно основните си програми за разпространение от кабелните оператори. Каза още, че в момента Би Ти Ви иска и увеличаване на цената на програмите си средно с около 50 на сто.

Обадих се и в Би Ти Ви, разбира се. Нищо, че в тяхната автореклама никой не настояваше за това. Оттам ми отговориха, че те са предоставили еднакви условия на всички кабелни оператори. Както и че не коментират търговски отношения. Вече имало кабелни оператори, които предлагат тази програма. И ако много държа да гледам  bTV Lady, трябва да сменя оператора си… Излишно е да казвам, че няма да сменя кабелният си оператор, защото съм на негова страна. И по условие съм против всякакъв вид диктат. Както и срещу монополно високомерие – все едно от къде идва то.

Също така не съм склонен да плащам по-висока цена, ако това е условието да гледам нови, широко рекламирани програми.

Няма и да се обаждам повече по телефона на оператори, организации и телевизии.
Копчето на дистанционното е достатъчно, за да покаже ясно какво иска човек и какво няма да избере занапред.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване