03/09/12 08:31
(http://radiomilena.com/)

С брънч бе честван 8-ми март в несебърско училище

С брънч,организиран и финансиран от учители и служители, беше честван Международният ден на жената-8 март в СОУ”Любен Каравелов”. Активистките от Демократичния съюз на жените се събраха в ресторанта на “Мариета палас”, Гражданското сдружение на жените-в “Стария кестен”

 

„Пред един човек се смаляваме всички, колкото и да сме важни: падат пагони, титли, отличия, падат годините даже”- рецитираха ученици от 4 “в” клас, разкривайки образа на майката през погледа на детето. Чрез стихове на Христо Фотев оживя образа на жената през погледа на мъжа. ”Как тревожно е да си жена.Красота и усмивка да бъдеш сред всекидневния сив кръговрат”, допълни образа на жената чрез поезията на Блага Димитрова

Кошница с оригинални 8-мартенски закачки, написани под талантливото перо на Лилия Тълпигова покачиха градуса на настроението. Всяка дама лично изтегли свитък с пожелания като:”Бъди благословена като ценен плод, защото си родена да твориш живот”, ”Ту ласкава, ту бурна-като морска вълна, всичко се събира в името жена”. ”Прекрасен е денят, защото за най-добрата е най-доброто”, ”В този мъжки свят чудесно е, че си жена на място. А и лесно е. ”, ”Пореден делник в рокля стара те облича, но нека празник е в душата ти, момиче”.

Активистките от Демократичния съюз  на жените, чийто председател е Надя Шишкова, пък се събраха на маса в 4-звездния  хотел “Мариета палас”. Там те бяха поздравени от председателя на финансово-бюджетната комисия на Общинския съвет Константин Лефтеров, който от името на пп “Море” им поднесе празнични торти. Активистките от  Гражданското сдружение на жените в Несебър бяха уважени по същия начин.

                                                        Мара МОМЧИЛОВА

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване