03/11/12 18:50
(http://www.klassa.bg/)

Андре Мирер триумфира в слалома в Кранска гора

Шведът Андре Мирер спечели вчерашния слалом, валиден за Световната купа по ски-алпийски дисциплини, който се проведе в словенския зимен център Кранска гора.
29-годишният представителят на “Тре конур” бе лидер след първия манш и въпреки едва 19-ото си време във втората част на надпреварата, успя да грабне третата си победа в своята кариера с общо време от 1:40.99 мин. Втори, на половин секунда след победителя, остана италианецът Кристиан Девил, а трети се нареди младата надежда на Франция – Алексис Пинтуро. Миналогодишният победител в слалома в Кранска гора Марио Мат отпадна в първия манш.
Големият печеливш в надпреварата обаче се оказа Беат Фойц – швейцарецът, който дори не участва в слалома, но основните му конкуренти за Големия кристален глобус – Ивица Костелич и Марсел Хиршер, почти не успяха да се възползват от това. Хиршер, който имаше 5 победи през сезона в най-техничната дисциплина, вчера не издържа на напрежението и след груба грешка отпадна още в първия манш, а Ивица показа, че наскоро претърпяната операция все още оказва влияние върху представянето му и зае едва 16-а позиция в крайното подреждане. Така в генералното класиране за Световната купа четири старта преди края на сезона Беат Фойц има актив от 1250 точки, пред Хиршер с 1195 точки и Ивица Костелич с 1064 точки. Така всичко ще се реши във финалите в Шладминг следващата седмица. Костелич е начело в класирането за малката Световна купа в слалома кръг преди края на сезона с 610 точки, на 50 точки пред Марсел Хиршер. Трети е Андре Мирер с 544 точки.
В надпреварата при дамите американката Линдзи Вон материализира феноменалното си представяне през целия сезон с предсрочното спечелване на Световната купа за четвърти път в своята кариера. Тя триумфира в гигантския слалом в Аре, с което си подсигури поредния Голям кристален глобус пет кръга преди края на сезона. Вон вече е недостижима на върха с 554 точки аванс пред словенката Тина Мазе, която завърши шеста в шведския курорт. С най-важния си успех през сезона тя детронира германката Мария Рийш, която през 2011 г. я победи с 3 точки и наруши хегемонията й от 2008 г. насам. Вон има в актива си 1808 точки и е на път да стане първата скиорка, преминала границата от 2000 т. Настоящият рекорд се държи от хърватката Яница Костели с 1970 точки през 2006 г.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване