03/11/12 18:54
(http://www.klassa.bg/)

Котоошу стартира с победа на турнира в Осака

Българинът Калоян Махлянов-Котоошу стартира с победа участието си на големия турнир по сумо в японския град Осака. В среща от първия кръг "одзеки" Котоошу надделя над Токитенку. Българинът използва техниката "йорикири", за да свали съперника си на дохиото. Така той подобри актива си срещу този състезател на 13 победи срещу 8 загуби. Днес Котоошу среща Точиновака, срещу когото има една победа. Другият българин Даниел Иванов-Аоияма, който е с ранг "маегашира-7", победи в първия кръг Саданофуджи.
Аоияма ще мери сили във втория ден с Чионокуни, който е на 21 години и за втори пъти в кариерата си се бори в елитната дивизия "макуучи". Великият шампион Хакухо също постигна успех. Единственият действащ "йокодзуна" се справи с Точиодзан. Естонецът Баруто, който спечели януарския турнир в Токио и сега е кандидат за йокодзуна, успя в очакваната с най-голям интерес схватка от първия ден да победи с "уватенаге" 210-килограмовия Гагамару, най-тежкия професионален сумист. Осака е щастливо място за Баруто - тук той спечели турнира във втора дивизия "джурю" през 2006 г. и проби в елита, а през 2010 г. заслужи второто в йерархията звание - одзеки.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване