03/11/12 18:30
(http://www.klassa.bg/)

Меглена Кунева напусна НДСВ, готова е да прави партия

Меглена Кунева е подала заявление за напускане на НДСВ, обяви самата тя на специална пресконференция вчера. Тя определи решението си като „тежко и лично“ и посочи, че го е обмислила добре, след разговори с много хора.
Това, че излизам от партията, обаче не означава, че излизам и от политиката, заяви Кунева. Напускането й било продиктувано от факта, че хората, които се чувстват представени от нея сега, са различни от подкрепящите НДСВ, което станало ясно на президентските избори през октомври м.г.
По думите й, ако проектът се превърне в част от необходимостта, която общественото съзнание е доловило, и ако има нагласа за това, тя няма да се поколебае да направи крачката към превръщането на сдружението в партия. Бившият еврокомисар определи управляващите и опозицията като две страни на една и съща монета и като политически картел.
От своя страна лидерът на БСП Сергей Станишев коментира, че поведението на Кунева му е било ясно още отпреди президентските избори. „Интересното е, че тя говореше толкова много срещу партиите, а сега създаде партия и както и да я нарече - гражданска, селска, друга, това си е партия”, каза още Станишев. Отношението на БСП към проекта на Кунева ще зависи от нейното отношение към ГЕРБ, допълни лидерът на столетницата.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване