03/11/12 18:23
(http://www.klassa.bg/)

Преизбраха д-р Цветан Райчинов за шеф на лекарския съюз

Д-р Цветан Райчинов бе преизбран за председател на Българския лекарски съюз на завършилия вчера 54-ти редовен отчетно-изборен събор на съсловната организация. На балотаж новият стар председател на гилдията спечели подкрепата на 212 делегати от 340 гласували. За негови заместници участниците във форума избраха д-р Юлиан Димитров и д-р Георги Ставракев. Преизбран е и секретарят на съюза д-р Димитър Ленков. Измежду 28 кандидати за Управителния съвет на БЛС, делегатите на събора гласуваха доверие на д-р Диана Чинарска, д-р Кирил Еленски, проф. Петър Панчев, д-р Светослав Дачев, доц. Борислав Китов, д-р Ивайло Пресолски, д-р Юлия Бянкова, д-р Живко Желязков, д-р Дафина Тачова, доц. Лиляна Хавезова и д-р Галинка Павлова. Във Висшия медицински
съвет от квотата на БЛС влизат д-р Цветан Райчинов, д-р Георги Цигаровски (Пловдив), д-р Здравко Димитров (Бургас), проф. Милан Миланов и проф. Петър Панчев от столицата, стана ясно на финала на събора вчера.
По време на дебатите стана ясно, че бившият шеф на лекарския съюз д-р Андрей Кехайов е похарчил 864 лв. от парите на организацията, за да купи перли на колежките си за 8 март. Според представената фактура бижутата са купени на 8 март 2005 г. Д-р Кехайов обясни, че перлените накити са купени по повод женския празник и са подарени на представителки на международни лекарски организации, които по това време са били в България. Похарчените пари пък не били използвани от членския внос на докторите, а са взети от даренията към съюза.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване