03/11/12 18:43
(http://www.klassa.bg/)

Тотю Младенов: Безработицата ще намалее още този месец

Безработицата в България ще намалее още през месец март. Това заяви в събота пред „Дарик“ социалният министър Тотю Младенов. „350 млн. лв. са заделени за ограничаване на безработицата само за 2012 г., като към тях прибавяме още 73 млн. лв. по националния план за заетостта“, обясни Младенов.
Социалният министър допълни, че ще се засилят мерките за заетост на младите хора.
За данъците Младенов коментира, че осигурителната и данъчната тежест не трябва да се променят, защото в момента ситуацията е тежка.
Тотю Младенов каза още, че МТСП е готово със законодателни промени срещу неплащането на заплати.
„Ние разработихме две промени. Едната е в Гражданско-процесуалния кодекс, другата е в Търговския закон. И съм ги предоставил на Министерството на правосъдието, за да може те да ги разгледат и да ги вкарат в Министерския съвет и оттам в парламента час по-скоро“, каза Младенов.
С готвените промени работникът ще има възможност извънсъдебно да се снабди с изпълнителен лист за неплатените работни заплати към него за даден период от време. С този изпълнителен лист служителят ще може да отиде при съдия-изпълнител, за да се запорират имущество и финансови средства на предприятието, което ще принуди фирмите да изплащат заплатите на работниците си, обясни министърът.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване