03/12/12 19:15
(http://www.klassa.bg/)

Намериха 47 жертви на масово клане в Хомс

Сирийски активисти намериха телата на 26 деца и 21 жени в два квартала на обсадения от сирийските правителствени сили град Хомс, съобщи АФП.
Според тях някои от децата са били удряни с тъпи предмети в главата, а жените са били изнасилени, преди да бъдат убити. Опозиционният сирийски национален съвет поиска спешна среща на Съвета за сигурност на ООН във връзка с клането, което вероятно е станало в неделя. „Сирийският национален съвет прави необходимите контакти с всички организации и страни, които са приятели на сирийския народ, за да се състои извънредна среща на Съвета за сигурност на ООН“, се казва в изявление.
Кървавият конфликт в Сирия се очакваше да доминира в официалните и неофициалните разговори на срещата на външните министри от ключови страни в Съвета за сигурност на ООН по-късно вчера. Американският държавен секретар Хилари Клинтън и руският й колега Сергей Лавров се очакваше да проведат среща на четири очи. Русия и Китай вече два пъти използваха правото си на вето срещу резолюции, осъждащи насилието в Сирия. По данни на ООН над 7500 души са убити в Сирия за една година.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване