03/13/12 16:19
(http://www.klassa.bg/)

„Лудогорец“ се готви да развали празника на „Ботев“ (Пловдив)

Лидерът в родната „А“ футболна група „Лудогорец“ (Разград) гостува днес в Пловдив на местния „Ботев“ в 1/4-финален двубой от турнира за Купата на България. Срещата ще се играе на стадион „Христо Ботев“ от 14,30 часа, а главен рефер ще бъде Стефан Спасов. Въпреки едно от най-трудните места в България за гостуване наставникът на хита в родния футбол Ивайло Петев не се съмнява в успеха на своите възпитаници. Младият специалист заяви, че паралелно с титла от шампионата, неговият тим ще преследва и финал за Купата на България.
„Преди всичко искам да честитя 100-годишния юбилей на „Ботев“. Това е един велик отбор с история и традиции. Подхождаме с цялото си уважение към този съперник, но излизаме за победа. Ние сме лидери в шампионата и се представяме доста добре и в този турнир. Амбициите ни са както да станем шампиони, така и да спечелим Купата на България, което означава, че ще трябва да развалим празника на „канарчетата“. В никакъв случай не подценявам „Ботев“ (Пловдив) и съм убеден, че ще стане здрав двубой, но и се надявам ние да бъдем крайни победители“, заяви Ивайло Петев. Срещу „Ботев“ (Пловдив) на Милен Радуканов Ивайло Петев ще може да разчита на най-добрите си футболисти. След изтърпяно наказание в състава се завръща националът Светослав Дяков. Единствено контузен остава Мариян Ярабица. От два дни отборът от Разград е на лагер в Пловдив и вече проведе две тренировки на стадион „Беркут“ в Брестник.
В приповдигнато настроение са и всички в „Ботев“. „Излизаме срещу най-добрия отбор в България в момента. „Лудогорец“ играе техничен и агресивен футбол, но ние сме „Ботев“ (Пловдив) и не се страхуваме от никой. Излизаме, за да се надиграваме с тях, пък каквото сабя покаже”, заяви наставникът на „канарчетата“ Милен Радуканов. Младият специалист също може да избира от най-добрите си футболисти. В защита Даниел Божков, Николай Домакинов и Радослав Бачев изглеждат първи избор, а в полузащита и нападение по всяка вероятност ще действат Александър Александров, Мариян Огнянов, Николай Манчев и Атанас Курдов.
В другия двубой от днешната програма „Литекс“ приема тима на „Миньор“ (Перник). Срещата започва в 17,30 часа на градския стадион в Ловеч. Според наставника на домакините Христо Стоичков турнирът за Купата на България е най-прекият път за място в европейските клубни турнири и неговият отбор трябва да се възползва максимално от този факт. „Изоставаме в шампионата, но купата в този турнир ще ни донесе място в Европа. Няма как да не искаме да триумфираме. Трябва да победим „Миньор“, а след това ще играем според следващите съперници“, заяви Христо Стоичков.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване