03/13/12 16:27
(http://www.klassa.bg/)

Спортното министерство спря парите на федерацията по стрелба

Министърът на спорта Свилен Нейков е издал заповед вчера, с което се спира финансирането на Българската федерация по спортна стрелба (БФСС). Това е заради финансови злоупотреби. Става дума за 170 хиляди лева, които от федерацията по стрелба са изхарчили за разходи, неотговарящи на предмета на дейност на организацията. Има и съмнения за други над 250 хиляди, за които се прави проверка по документи. От МФВС обявиха, че санкцията към федерацията няма да засегне състезателите с олимпийски квоти, които до момента са 4-има.
На игрите това лято в Лондон ще ни представят Мария Гроздева, Антоанета Бонева, Петя Луканова и Антон Ризов, а подготовката им ще бъде осигурена, твърдят от кабинета на Свилен Нейков. Казусът със стрелбата доведе до промяна в наредбата за държавно финансиране на спортовете. Преди две седмици МФВС издаде нова наредба, според която финансирането за клубовете не се обвързва с това на федерациите. Така не се спира спортната дейност на клубовете. От началото на тази година скандалът във федерацията се разрасна, след като управителният съвет изключи клуба на двукратната олимпийска шампионка Мария Гроздева. По този начин тя няма възможност да получава държавни средства за дейност и подготовка.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване