03/14/12 19:30
(http://www.klassa.bg/)

АПИ слага край на рекордните неустойки

Агенция “Пътна инфраструктура” (АПИ) сложи край на рекордните неустойки, давани от пътни фирми, за да спечелят търговете, съобщи Mediapool. Това стана, след като бяха преминати всякакви разумни граници и “Трейс груп” се опита да счупи собствения си рекорд от 551% неустойка, предлагайки новите рекордни 5500%. Този път компанията е отстранена от търга за ремонт на пътя Тръстеник – Ореховица, чието финансиране е осигурено по европрограмата за трансгранично сътрудничество България – Румъния.
Пътните търгове по тази програма се проведоха по нови правила. Различното при тях е, че цената не е решаваща за избора на победителя, защото има само 30% тежест.
Избира се икономически най-изгодната оферта, която включва общо пет показателя. Освен цената другите са неустойките за изпълнение в срок, които имат по 20% тежест, както и график на ангажираност на ключовите експерти (10%). Решихме да сложим край на абсурдните неустойки, казаха от АПИ.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване