03/14/12 00:02
(http://e-vestnik.bg/)

Вестниците стигнаха до абсурд в обслужването на Бойко Борисов

Прикриват важни новини, ще се избият кой да се хареса повече на премиера

Вестник “Стандарт” в понеделник прогласява новината за грандиозното посещение на Борисов, барабар с министрите и кметицата Фандъкова в Катар. Идеята е, че кметицата предлага на катарски инвеститори Централна баня, плюс минералната баня не къде да е, а в Банкя. На другия ден, вторник, почва битката между вестниците кой е по-любим на премиера. Снимки: e-vestnik

Във вторник вестниците се сбиха кой да се хареса повече на премиера Борисов. Всичките преразказват на по 1-2 страници изказването на премиера в сутрешния блок на Би Ти Ви, плюс допълнителни пропагандни новини в полза на управляващите.

Какво е странното? Това, че повечето вестници са се превърнали в агитационни брошури за Борисов и партията му ГЕРБ не е новост. Интересното е, че те развиват един нагласен пиар сценарий, започнал от студиото на Би Ти Ви. Там премиерът каза две важни неща - че ще посегнат на т. нар. Сребърен фонд, за да запушват дупките. Тази новина вестниците я замръчкаха. Вместо това те раздуха уж спонтанното решение на премиера да намери пари за лечение на болни деца. Това решение беше в отговор на неудобен въпрос от водещите, уж изненадващ. А премиерът удобно беше отишъл с папка и добре подготвен за този въпрос. Цирк.

Циркът добре го описа Иво Инджев в статия във в. „България днес” и блога си на следващия ден, като предвиди с точност, че вестниците няма да напишат за посягането на резерва, което е тревожно, а ще има гръмки заглавия, как се маха лимитът за парите за лечение на деца (виж снимките - тази новина е допълнена с други бойки новини за успехите на правителството).
Интересното е, че така представя нещата и уж финансовия и сериозен вестник „Капитал”.
А ден преди изказването на премиера пред Би Ти Ви, вестниците започват масирана пропаганда за историческото посещение на Борисов в Катар, барабар с половината министри и кметицата Фандъкова. Най-забележителна е първа страница на „Стандарт” - „Къпем шейхове”. Идеята е, че кметицата предлага на катарски инвеститори Централна баня в София, плюс минералната баня (не къде да е), а в Банкя. А на следващия ден, вторник, почва битката между вестниците кой е по-любим на премиера.

Какво толкова, ще каже читателят, който отдавна е захвърлил вестниците. Да, но какво следва? Малката беда е, че тези вестници, колкото и да се мъчат да ги продават, дори Пеевски да изкупи всички разпространителски фирми, няма как да излизат на печалба и да реализират големи продажби.

При предстоящото все по-очевидно кризисно положение с финансите на държавата и замрялото производство и потребление, със сигурност много от тях ще бъдат закрити. Това, че ще останат без работа камара журналисти, които сега послушно пишат дитирамби за успехите на правителството, е малката беда.

Голямата беда е, че България затъва, а същите тези вестници, вместо да дадат предупреждение, свирят като оркестъра на „Титаник” и се правят, че не виждат какво става.

Вестниците от вторник, 13 март 2012 г.

Вторник, 13 март. Вестник “Стандарт”, както и всички останали с претенции за сериозни, се борят за титлата официоз на управляващата партия. Пълни са с цели страници пропаганда за премиера и партията. Снимки: e-vestnik
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване