03/14/12 16:48
(http://www.klassa.bg/)

"Марсилия" изхвърли "Интер" от евротурнирите след гол в 92-рата минута, „Байерн“ сгази „Базел“ със 7:0

Френският вицешампион "Олимпик" (Марсилия) се класира за четвъртфиналите на Шампионската лига, след като отстрани италианския гранд "Интер". „Нерадзурите“ спечелиха реванша на италианска земя с 2:1, но след загуба в първата среща с 0:1 напуснаха турнира. Двубоят на "Велодром" през февруари бе решен с попадение на дебютанта Портус Вернблум в 93-тата минута, а двубоят в сряда отново предложи много драматична развръзка в последните минути. Диего Милито изведе "Интер" напред в 75-ата минута и всички очакваха мачът да влезе в продължения. Резервата Брандао обаче шокира зрителите на "Джузепе Меаца" с гол във втората минута на добавеното време. В последните секунди Джампаоло Пацини вкара второ попадение за италианския отбор от дузпа, но за трето "нерадзурите" нямаха време.
Четирикратният шампион "Байерн" (Мюнхен) сложи край на изненадващото представяне на швейцарския "Базел" в тазгодишното издание на Шампионската лига и се класира за четвъртфиналите. Баварците разбиха гостуващия тим със 7:0, като по този начин подобриха собствения си рекорд за най-голяма победа в историята на елиминационната фаза на турнира. Досега "Байерн", "Барселона" и "Манчестър Юнайтед" бяха печелили успех с резултат 7:1.
"Базел", който стана причина за отпадането на "червените дяволи" в груповата фаза, имаше заслужен аванс след успех в първия мач с 1:0, но в двубоя на "Алианц арена" бе напълно безпомощен. "Байерн" пък вкара 14 гола в рамките само на четири дни, след като в събота победи "Хофенхайм" със 7:1.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване