03/14/12 11:29
(http://radiomilena.com/)

Митинг-протест за защита на животните от кожената индустрия

На 17 и 18 Март 2012 г.от 12:00 до 14:00 часа ще се проведе мирен митинг-протест ЗА ЗАЩИТА НА ЖИВОТНИТЕ от кожената индустрия. Повод за мероприятието е провежданото изложение на кожени изделия в Интер Експо Център от 14 до 18 Март. Протестът ще се състои пред сградата на Интер Експо Център, бул. “Цариградско шосе” № 147. Ще се засегнат теми свързани с третирането на животните от кожената индустрия.

През последните години започна и все повече нараства една глобална промяна в отношението към кожата. Глобалните движения за защита на животните постигнаха огромен напредък срещу жестоката търговия с кожа и продължават да работят в посока на един по-хуманен свят без кожи. Човечеството върви напред, към хуманност и толерантност, световно известни модни дизайнери и вериги магазини се обявиха в защита на животните от кожената индустрия, но ние все още вървим назад, към вече остарялото и отдавна отречено носене на трупове върху собствените ни тела. Ферми за кожи се закриват, а самата индустрия е или съвсем скоро ще бъда обявена за незаконна в много държави. В цял свят се обмислят все повече проектозакони, прокарват се закони и се представят регулации, ограничаващи търговията с кожи. Примери в това отношение са Обединеното кралство, където фермите за кожа са забранени от 2003 г.; Австрия забрани изцяло Кожарското фермерство с Австрийския закон за защита на животните; В Хърватия през 2007 г. бе въведена забрана за фермерството на кожи, която ще се изпълни поетапно за период от 10 години; Датското правителство гласува забрана на лисичите ферми, която ще се изпълни поетапно.

Тъй като търговците на кожа изчерпаха аргументите си, сега се опитват да популяризират индустрията си, изтъквайки “еко” аспекта на истинската кожа. Много хора не успяват да бъдат заблудени и осъзнават, че тази индустрия разчита на токсични химикали и други замърсители, които са отговорни за няколко мащабни замърсявания на околната среда.

Тайни изследвания във ферми за норки и лисици породиха критично отношение към кожената индустрия в Норвегия. Като резултат, седмицата на модата в Осло, най – важното модно събитие в Норвегия възприе политика без кожа, така че на модните подиуми не може да бъде видяна никаква кожа.

Светът постепенно се хуманизира, все повече хора проявят съчувствие към останалите живи същества като ясно го заявяват и демонстрират. Време е вече и България да последва благородните световни тенденции за едно по-хуманно и добронамерено общество.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване