03/14/12 18:11
(http://www.klassa.bg/)

Моника Йосифова: Атаката срещу мен е политическа

Моето име не е замесено по никакъв начин в корупционния скандал в Австрия. Атаката срещу мен е политическа и единствената причина за нея е, че живея със Сергей Станишев. Това заяви вчера собственичката на пиар агенцията „Актив груп“ Моника Йосифова. Тя даде специална пресконференция в отговор на твърденията на министри и депутати от ГЕРБ, че има общо с разследвания за корупция австрийски лобист Петер Хохегер и се е облагодетелствала от договор на предишното правителство с фирма на Хохегер.
„Хохегер е замесен в политическа корупция. Аз съм Моника Йосифова и не мога да отговарям за това какво е правил той в Австрия“, изтъкна Йосифова и допълни, че ще предостави на депутатите в Народното събрание договорите, които агенцията й има с австрийската агенция "Хохегер". Първият е сключен през 2006 г. и е за 239 000 евро, а вторият – за 143 488 евро – е подписан през 2008 г. И в двата случая "Актив груп" е била подизпълнител на "Хохегер".
„Ще подведа под съдебна отговорност всеки, който ме замесва с корупционен скандал в Австрия“, каза още Йосифова. Попитана кого има предвид, тя посочи имената на министрите Мирослав Найденов и Цветан Цветанов.
Собственичката на „Актив груп“ наблегна, че фирмата й е пиарска, а не лобистка, и работи вече с три правителства – на Сакскобургготски, на Станишев и на Борисов - „работи професионално за добрия имидж на България в чужбина“. По думите й, дейността й не започва със Станишев и не приключва с неговото управление. Йосифова показа търговски договори и данъчни декларации, от които стана видно, че от 2009 г. насам е платила данъци в размер на 1 730 000 лева.
Скандалът за българската връзка към австрийските разследвания по отношение на Хохегер е измислен и изфабрикуван от ГЕРБ. Това коментира вчера във Велико Търново лидерът на БСП Сергей Станишев. За пресконференцията на Моника Йосифова той каза, че „това е единственото оръжие срещу клеветите и лъжите - откритостта и прозрачността”. Станишев допълни, че ще се консултира с юрист дали да заведе дела за клевета.
Междувременно депутатката от ГЕРБ Цвета Караянчева призова народните представители от всички партии да се включат в комисията за разследване на скандала, която ГЕРБ обяви, че ще състави, „за да бъде реабилитирано името на България“.
В подкрепа на това предложение се обявиха и депутатите от РЗС.
Алиосман Имамов от ДПС коментира вчера пред БНР, че ДПС няма причини да не участва в подобна комисия. Според Имамов обаче такава комисия е „твърде елементарен и отчаян опит“ за отклоняването на общественото внимание от тежките проблеми в държавата.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване