03/14/12 17:45
(http://www.klassa.bg/)

Обявиха сътрудниците в ДС в три университета

Общо 39 души, които заемат ръководни длъжности в три университета в страната, са били агенти на „Държавна сигурност“. Това оповести комисията по досиетата вчера на официалния си сайт.
Проверени са над 400 души в СУ "Св. Климент Охридски", Икономически университет-Варна и Университета по библиотекознание и информационни технологии в София. Проучването е било сред ректорите, заместник-ректорите, деканите, заместник-деканите, директорите на филиали, директорите на департаменти и ръководителите на катедри в държавни и частни висши училища и университети.
За 35-има от проверените в СУ е установена принадлежност към службите. Повечето от тях са философи, филолози и историци. В Университета по библиотекознание са установени двама сътрудници на ДС, сред тях е ректорът Стоян Денчев. В Икономическия университет във Варна сътрудниците също са двама - бившият декан Апостол Апостолов – с псевдоним Наско, и настоящият Марин Нешков (Мургаш).

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване