03/14/12 19:37
(http://www.klassa.bg/)

Отхвърлиха изслушване на премиера за "Белене"

Депутатите отхвърлиха вчера предложението на Синята коалиция за изслушване на премиера Бойко Борисов за АЕЦ „Белене” и дебат в парламента през тази седмица.
„На 31 март изтича удълженото споразумение по АЕЦ „Белене” Няма решение. Преди около месец премиерът Борисов каза, че до две седмици всичко ще бъде ясно. Минаха двете седмици, после минаха още две и още две – нищо не е ясно“, мотивира предложението лидерът на СДС и съпредседател на Синята коалиция Мартин Димитров.
Имаме три опции – спиране на проекта, ново удължаване на споразумението и третата, най-неблагоприятна опция, е решение за строителство на АЕЦ „Белене”. Въпросът е кой взема решение? То може да бъде взето само от правителството, без участието на парламента, може да бъде взето само от министър-председателя, каза още Мартин Димитров.
Призовавам ви да подкрепите това решение, за да има публичност, отговорност и такова ключово решение да не бъде взето на тъмно, което ще бъде една лоша практика, обясни Димитров.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване