03/14/12 16:15
(http://www.klassa.bg/)

Ще конфискуват имущество на незаконно забогатели чиновници в Русия

Чиновниците, които не могат да обяснят как разходите им са надвишили обявените доходи, ще могат да бъдат уволнявани, а имуществото им трябва да подлежи на конфискуване. Това заяви руският президент Дмитрий Медведев на годишното заседание на Съвета за противодействие на корупцията, предаде РИА “Новости”. Президентът подчерта, че информацията за разходите на държавните служители няма да бъде секретна. Председателят на Федералния съвет Валентина Матвиенко и ръководителят на администрацията в Кремъл Сергей Иванов заявиха в същото време, че контролът на разходите на чиновниците не трябва да доведе до “лов на вещици” и да се използва в борбата за власт.
Медведев се обяви също за сформиране на “прозрачно” правителство, а работата на чиновниците да се оценява и чрез социалните мрежи. Президентът добави, че системата за подбор на кадри е анахронична и спъва подобряването на управлението. За целта може да се използва и “съветският опит”, каза Медведев, който ще бъде заменен на поста от Владимир Путин на 7 май.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване