03/15/12 19:47
(http://www.klassa.bg/)

175 млн. лв. инвестиции в концесии за добив очаква МИЕТ

Около 175 млн. лв. ще бъдат инвестирани в проучвания за подземни богатства у нас, изчислиха от единния орган за управление на подземните богатства, който се управлява от Министерството на икономиката, енергетика и туризма. Оттам вече са издали над 150 разрешения за проучвания, обясни вчера пред „Дарик“ зам.-министър Делян Добрев. Той очаква от новите концесии държавата да получи около 6 млн. лв. приходи. Над 100 са одобрените концесии за добив на подземни богатства за по-малко от година, каза още Добрев. Според него в рамките на тези проучвания ще бъдат отворени нови 1000 работни места. След промените в Закона за подземните богатства половината от концесионните такси вече остават в общината, а не както бе досега - 30%, добави Добрев.
Освен че облекчава фирмите и налага по-ясни правила, единният орган за управление на подземните богатства осъществява и по-сериозен контрол при закъсненията и плащането на глобите. Добрев допълни, че заради опитимизирането на работата по издаването на разрешителни за проучвания и добив са събрани с 50% повече приходи, При планирани 47 млн. лв. в бюджета са влезли 63 млн. лв., обясни Добрев.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване