03/15/12 18:58
(http://www.klassa.bg/)

Грандовете "Левски" и ЦСКА аут от турнира за Купата на България

Най-титулуваните български отбори „Левски“ и ЦСКА сензационно отпаднаха на четвъртфиналите в турнира за Купата на България. "Локомотив" (Пд) победи "сините" с 2:1 след продължения, а „Септември“ (Симитли) хвърли истинска бомба, унижавайки ЦСКА с 2:1.
На „Лаута“ "Левски" водеше в резултата до 93-тата минута с гол на Тони Калво през първото полувреме, но допусна обрат. Първо Михаил Венков изравни в добавеното време на редовните 90 минути, а още във втората минута на първото продължение Здравко Лазаров донесе победата на "железничарите". Двата отбора изиграха без съмнение най-атрактивния и качествен мач досега в турнира. "Локомотив" бе по-добрият отбор и заслужено спечели, след като още в редовното време пропусна куп положения и удари три греди. По този начин носителят на рекордните 25 трофея „Левски“ не успя да се класира сред четирите най-добри за трета поредна година. Наставникът на „железничарите“ Емил Велев бе видимо доволен след победата на „смърфовете“. „Радваме се, че продължихме, стана мач с голям заряд. Съдията сбърка, като показа картони на Базил де Карвальо и Йовов. Ще ми се в следващия кръг за Купата да сме домакините, защото тук на „Лаута“ се играе трудно“, каза Велев.
Старши треньорът на „Левски“ Николай Костов въпреки загубата прояви чувство за хумор, като заяви, че все пак не са успели да се сбият с треньора на „смърфовете“ Емил Велев. В края на срещата в Пловдив двамата специалисти си размениха остри реплики под напора на емоциите от срещата. На пресконференцията след поражението Костов комично се оплака от силния вятър, който изтощил физически неговите футболисти през първото полувреме. Голямата сензация обаче поднесе „Септември“ (Симитли), след като детронира с 2:1 носителя на трофея ЦСКА и се класира за полуфиналите на надпреварата. Домакините поведоха с попадение на Антон Гущеров през първата част, а четири минути след почивката Атанас Николов покачи на 2:0. Почетното попадение за много слабия „червен“ тим вкара Нджонго Присо две минути преди края на мача. Така шестият в „Б“ група направо унизи претендента за титлата ЦСКА във втория мач начело на тима на Стойчо Младенов. А „Септември“ (Симитли) стана единственият втородивизионен отбор на фазата на полуфиналите. Там са още „Лудогорец“, „Локомотив“ (Пловдив) и „Литекс“ на Христо Стоичков, които късно в сряда победиха „Миньор“ с 2:0.
Жребият за полуфиналите на турнира за Купата на България КТБ АД ще бъде теглен днес от 11,00 часа в зала "Родина" на Националния стадион "Васил Левски". Полуфиналните двубои ще се изиграят на 11-12 април 2012 година.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване