03/15/12 19:51
(http://www.klassa.bg/)

Катар влага 100 млн. евро в туризъм, инфраструктура и земеделие

В официалната визита на българската правителствена делегация, водена от премиера Бойко Борисов в Катар, основен акцент при разговорите беше поставен върху развитието на икономическите отношения и като приоритетни сфери бяха определени хранително-вкусовата промишленост, туризмът, строителството, недвижимите имоти и фармацията. Премиерът на Катар Ал-Тани увери, че на първо време Катар ще вложи 100 млн. евро в проекти в сферата на туризма, инфраструктурата и земеделието. Премиерът Борисов оцени високо факта, че катарската страна възнамерява да инвестира в България в условията на световна икономическа и финансова криза. Договорено бе през май да се подпише споразумение за инвестиции, с оглед на което представители на катарската страна ще посетят България за уточняване на конкретните проекти. Културата също се оказа поле за възможно сътрудничество. Във фаза на финализиране са навлезли преговори за създаване на център за изследване на Югоизточна Европа в Катар с участието на български университети, както и на център за изследване на Персийския залив в София с подкрепата на Катар.
Премиерът Борисов бе придружен от министрите на външните и вътрешните работи, на отбраната, на икономиката, енергетиката и туризма, на транспорта и съобщенията, на земеделието и на регионалното развитие, кмета на София и представители на 103 фирми. Делегацията бе приета от емира на Катар шейх Хамад бин Халифа ал-Тани и от премиера шейх Хамад бин Джасим бин Джабр ал-Тани.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване