03/15/12 19:24
(http://www.klassa.bg/)

Купата на България върна стария си блясък

Изиграните четвъртфинални сблъсъци от турнира за Купата на България показаха, че тази надпревара отново придобива стария си блясък. Силните родни тимове най-накрая започнаха да осъзнават, че това е най-краткият път към европейските клубни турнири. Именно поради този факт грандовете хвърлиха всички сили в надпреварата и изнесоха качествени продукции за българските стандарти.
Лидерът в „А“ група „Лудогорец“ изигра страхотен двубой срещу „Ботев“ в Пловдив и победи с класика своя съперник, а по този начин помрачи настроението на „канарчетата“ от празненствата за 100-годишнината на клуба. Шампионът „Литекс“ не подцени „Миньор“ и също се класира на полуфиналите, където днес ще чака удачен жребий, който да му удари едно рамо за място на финала. В момента тимът от Ловеч е на такова място във временното класиране в „А“ група, че трудно би могъл да намери място в Европа през есента. Христо Стоичков прозря това и след като пое „Литекс“, веднага обяви, че купата ще изпълни целите, а именно - класиране в европейските клубни турнири. Лесният достъп до Европа накара „Локомотив“ (Пловдив) и „Левски“ също да се хвърлят в здрава битка, от която отпаднаха „сините“. Това означава, че Николай Костов и възпитаниците му за поредна година ще трябва да изминат трънливия път до Европа. А Емил Велев доказа, че е треньор за големите двубои, и накара целия щаб на „сините“ да съжалява, че преди време му би шута от „Герена“. Относно ЦСКА, каквото и да кажем за случващото се с този тим, ще е малко, а и не си струва. Важното е, че отборите ни разбраха, че вместо да блъскат цял сезон за едното участие в Европа, може да изиграят 3-4 срещи за купата и пак да се класират.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване