03/15/12 19:00
(http://www.klassa.bg/)

"Челси" елиминира "Наполи" след драма с продължения в Лондон

Висшата лига на Англия все пак ще има свой представител в 1/4-финалите на Шампионската лига. Островът беше на път да остане без участник в тази фаза на турнира за първи път от 1996 година насам, но „Челси“ издържа на напрежението и показа характер в реванша срещу „Наполи“. Лондончани имаха много тежка задача, след като загубиха първата среща с 1:3 и трябваше да се справят с едно от най-силните нападения в Европа. След 90 минути на „Стамфорд Бридж“ „сините“ изравниха общия резултат и пратиха двубоя в продължения. В последната минута на първото от тях Бранислав Иванович вкара решителния гол, който класира „Челси“ за четвъртфиналите за седми път в последните девет сезона. В основата на страхотното представяне бяха тримата футболисти, донесли най-големите успехи в историята на клуба през последните 7-8 години – Дидие Дрогба, Джон Тери и Франк Лампард.
„Реал“ (Мадрид) също се се класира за 1/4-финалите, след като победи с 4:1 ЦСКА (Москва) на стадион „Сантиаго Бернабеу“. Първият двубой завърши наравно 1:1 и по този начин „белият балет“ достигна тази фаза на турнира за втора поредна година. Две попадения за успеха на домакините реализира Кристиано Роналдо, а по едно добавиха Гонсало Игуаин и Карим Бензема. Жребият за следващата фаза на надпреварата ще се тегли днес и ще бъде пълен. Ето и всички отбори, които се класираха за 1/4-финалите в Шампионската лига: „Милан“, „Барселона“, „Реал“ (Мадрид), „Челси“, „Байерн“ (Мюнхен), АПОЕЛ (Никозия), „Бенфика“ и „Олимпик“ (Марсилия).
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване