03/18/12 18:57
(http://www.klassa.bg/)

Екзекуторът на 16 цивилни в Кандахар бил брокер преди 9/11

Американският войник, обвинен за убийството на 16 цивилни афганистанци преди седмица в Кандахар, е работел като брокер на фондовата борса преди атентатите от 11 септември, каза негов бивш взводен командир, цитиран от АП.
По думите на кап. Крис Алекзандър именно терористичните нападения срещу Световния търговски център са подтикнали 38-годишния Робърт Бейлс да се запише в армията. Кап. Алекзандър разказа още, че в Ирак сержантът е спасявал живота на други войници и че е бил образцов военнослужещ.
Според „Фокс нюз“ обаче Бейлс, който е баща на две деца на три и четири години, е преминал курс за „обуздаване на гнева“ след арест през 2002 г. за нападение срещу приятелката му. Бейлс е имал и сериозни финансови проблеми – работата му във Флорида не вървяла, домът му в района на Сиатъл бил конфискуван, трудно е изплащал друго жилище, а преди година не е успял да получи повишението или трансфера, на които се е надявал, съобщи АП.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване