03/18/12 18:39
(http://www.klassa.bg/)

Интернет потребители искат вето на Закона за хазарта

Президентът Росен Плевнелиев да наложи вето върху Закона за хазарта, приет на второ четене от парламента миналата седмица. Това поискаха вчера от Асоциацията на потребителите на телекомуникационни и интернет услуги (АПТИУ).
Съгласно новата нормативна уредба интернет доставчиците ще трябва да филтрират трафика и достъпа до сайтове, които предлагат хазартни игри без лиценз от Държавната комисия по хазарта.
Според Янаки Ганчев, председател на АПТИУ, промените са неефективни, тъй като потребителите лесно, чрез ползване на прокси-сървъри, ще могат да избегнат ограниченията. Текстът обаче на практика отварял една „кутия на Пандора“, защото щяло да се легализира използването на СРС-та в интернет от частни търговски дружества и така щели да бъдат засегнати основни човешки права и свободи.
Ганчев заяви, че от АПТИУ принципно подкрепят идеята за легализация на интернет-хазарта, но това трябвало да се случи по друг начин.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване