03/18/12 19:34
(http://www.klassa.bg/)

Муамба е получил сърдечен удар по време на мача "Болтън" - "Тотнъм"

Полузащитникът на „Болтън“ Уондърърс Фабрис Муамба е получил сърдечен удар по време на четвъртфиналния двубой от ФА Къп срещу „Тотнъм“. Това обявиха официално от болницата, в която е настанен за лечение футболистът, чието състояние продължава да бъде критично. Муамба се строполи на терена в 41-вата минута на мача, което доведе до прекратяването на двубоя при резултат 1:1. „Фабрис Муамба остава в критично състояние в интензивното отделение на The London Chest Hospital. Той бе приет в болницата в събота вечерта след колапс на стадион „Уайт Харт Лейн“.
„Фабрис е получил продължителна медицинска помощ на терена и по пътя към болницата, където сърцето му отново е започнало да работи. Фабрис ще остане в интензивното отделение най-малко 24 часа, каквато е обичайната медицинска практика. Състоянието му продължава да бъде следено от специалистите в болницата“, се казва в официалното съобщение, разпространено от болницата.
Следващите 24 часа са от решаващо значение за живота на 23-годишния футболист. Това пък заяви мениджърът на отбора Оуен Койл. "Фабрис е в критично състояние. Следващите 24 часа са от решаващо значение за живота му“, заяви пред "Скай Спортс" Оуен Койл.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване