03/18/12 18:58
(http://www.klassa.bg/)

Осама бин Ладен замислял покушение срещу Обама

Убитият миналата година лидер на „Ал Кайда“ Осама бин Ладен искал от своите поддръжници да разработят план за ликвидирането на американския президент Барак Обама и шефа на ЦРУ Дейвид Петреъс, заемал тогава поста главнокомандващ силите на НАТО в Афганистан, показват бележките на терориста, цитирани от Си Ен Ен.
Бин Ладен предлагал да бъде нападнат самолетът на Обама по време на негова визита в Афганистан. Лидерът на „Ал Кайда“ се надявал, че ако американският държавен глава бъде убит, управлението ще поеме вицепрезидентът Джо Байдън, който според него бил изцяло неподготвен за това и в страната би настъпил хаос. Ликвидирането на Петреъс пък според Осама би могло да промени сценария на войната в Афганистан. От документите става ясно, че Бин Ладен се страхувал за живота на 20-годишния си син Хамза и давал инструкции на поддръжниците си да го изведат от Вазиристан на по-сигурно място.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване