03/18/12 18:55
(http://www.klassa.bg/)

Сейф ал Ислам ще лежи в затвор с игрища, джамия и личен готвач

Най-големият син на убития либийски диктатор Муамар Кадафи – Сейф ал Ислам, ще чака евентуалната си присъда за извършване на военни престъпления в затвор с много екстри, съобщава „Гардиън”. Мястото за лишаване от свобода в покрайнините на Триполи, в което преди са лежали над 1000 жени и непълнолетни, сега е реконструирано специално за него.
Входът се охранява от милиционери с автомати. Зданията, в които ще се разполага либиецът, са зад висока сива стена. Прясно боядисаната му килия има врата, заключена само с катинар. Комплексът от сгради е така построен, че Сейф ал Ислам да не може да се придвижва между отделението за спане и двата външни двора. Те са покрити със стоманена мрежа, за да е сигурно, че затворникът няма да може да избяга оттам с хеликоптер. В близост до дворовете е издигната бежова сграда с бели колони отпред. В нея има футболно и баскетболно игрище.
В луксозната си клетка, в която ще бъде преместен след няколко седмици, Сейф ал Ислам ще разполага и с джамия, личен готвач, денонощно медицинско обслужване и сателитна телевизия.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване