03/18/12 18:22
(http://www.klassa.bg/)

Слави Бинев предлага шахматът да се изучава в училищата в ЕС

Има вероятност шахматът да стане свободноизбираема дисциплина в училищата на страните от Европейския съюз още от учебната 2012-2013 г. или най-късно от следващата учебна година. Това съобщи вчера специално за „Класа“ евродепутатът Слави Бинев. Той е вносител и автор на гласуваната през миналата седмица от Европарламента в Старсбург декларация „Шах в училище“. Документът бе подкрепен от всички политически групи в Европейския парламент и след одобрението му от Европейската комисия ще стане неделима част от законодателството на ЕС в сферата на образованието. Бинев обясни, че от това, дали ЕК ще одобри декларацията преди или след лятната ваканция, зависи откога ще започне прилагането й.
За добрите идеи не съществуват политически граници и предубеденост, заяви Бинев пред евродепутатите след гласуването на декларацията. В залата присъства и председателят на Европейската федерация по шах Силвио Данаилов.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване