03/18/12 19:40
(http://www.klassa.bg/)

Хиршер спечели Световната купа, Мирер си осигури Малкия глобус

Австриецът Марсел Хиршер е новият носител на Големия кристален глобус. Австриецът стори това, след като в събота спечели гигантския слалом пред родна публика в Шладминг. С успеха си 23-годишният скиор взе 100 точки и изпревари втория - Беат Фойц, който не взе участва в неделния слалом. На него пък Хиршер отпадна още в първия манш. Така в крайното генерално класиране той остана с 135 точки, като изпревари само с 25 точки Беат Фойц. Трети се нареди Аксел Лунд Свиндал (Норвегия) с 1131 точки.
Шведът Андре Мирер пък спечели последния слалом за сезона за скиорите алпийци и си осигури малката Световна купа в дисциплината. Лидерът след първия манш Феликс Нойройтер (Германия) остана втори, а трети се нареди представителят на домакините Марио Мат на 60 стотни зад шведа. Лидерът в класирането за малката Световна купа Ивица Костелич (Хърватия) преди състезанието завърши извън зоната на точките на 16-о място и не успя да защити трофея си от миналия сезон. Така третият преди старта Мирер се възползва от колебливото представяне на Костелич и Хиршер и с победата събра 644 точки, с което за първи път спечели малката Световна купа в слалома в кариерата си. Втори остана Костелич с 610 точки, а трети завърши Хиршер с 560 точки.
В същото време при дамите олимпийската шампионка Виктория Ребенсбург (Германия) спечели последния гигантски слалом за сезона в австрийския курорт Шладминг и си осигури малката Световна купа в дисциплината. Линдзи Вон, която си осигури големия Кристален глобус за четвърти път в кариерата си, пропусна възможността да подобри рекорда за най-много точки за един сезон на австриеца Херман Майер. Вон се нуждаеше от място в Топ 12, за да прати в историята ненадминатото постижение от 2000 точки на Майер от 2000 година. Американката обаче беше далеч от най-добрата си форма и завърши на предпоследното 24-то място.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване