03/19/12 19:44
(http://www.klassa.bg/)

5 лв. ще струва козунакът по Великден

Козунакът за Великден ще струва 5.30 - 5.50 лева за разфасовка от 800 грама, прогнозира председателят на Съюза на хлебопроизводителите и сладкарите във Варна Иво Бонев пред БНР. Повишението на цената на яйцата не е нещо ново за нас. Винаги преди Великден знаем за какво става дума. Но това шокиращо поведение, което наблюдаваме тази пролет - от 13 - 15 стотинки яйцето да отиде на 35 стотинки - очевидно говорим за спекула, поясни Бонев.
Той посочи, че сладкарският бранш е реагирал бързо на това поскъпване и вече на пазара на сладкарските изделия има нови цени, които са с около 10% по-високи. Цената на яйцето неминуемо ще се отрази обаче на козуначената кампания в зависимост от това дали се ползват пресни яйца, меланж или пък козуначен микс, който, разбира се, е най-евтин, но и продуктът е най-некачествен. „Ако производителят на козунаци използва яйца, то е нормално цената на крайния продукт на козунака също да е малко по-различна от миналата година", поясни председателят на Съюза на хлебопроизводителите.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване