03/19/12 18:30
(http://www.klassa.bg/)

Рекламният бранш се събира на форум

На 3 април 2012 г. рекламният бранш се събира за шестнадесетото издание на ФОРУМ НА РЕКЛАМАТА- AdForum, организиран от Асоциацията на рекламните агенции – България. Еднодневното събитие ще премине под мотото „За блестяща комуникация”, като традиционно ще се дискутират регионалните и глобалните тенденции в развитието на рекламата, както и взаимоотношенията рекламни агенции, медии и рекламодатели, каза за „Класа“ изпълнителният директор на АРА-България Мариана Брашнарова.

ПРОГРАМАТА

Председателят на асоциацията Красимир Гергов ще открие традиционно рекламния форум, като ще отчете постиженията в бранша и ще направи прогноза за развитието на пазара през 2012 г. Какво научи комуникационният бранш от поредната година на криза? Пространен отговор на този въпрос ще даде Иво Цеков от „Пиеро97“ МА.
Анализ по темата „Как се развива мобилната реклама у нас, дали тя още остава в сферата на екзотиката, или прави вече своите успешни стъпки в бизнеса“ ще направи Венцислав Костов. Председателят на Етичната комисия към Националния съвет за саморегулация Гриша Камбуров ще отчете практиката и перспективите на саморегулация на търговската комуникация.
В рамките на AdForum 2012 ще бъдат представени и наградените реклами от фестивала Cannes Lions 2011.

КОИ СА VIP ГОСТИТЕ - ПОЛ и ПОЛ?

И тази година участниците в събитието ще имат удоволствието да се запознаят с опита и да чуят съветите на двама представители - Пол Арноуд и Пол Бърнс, на International School of Advertising and Communications към Европейската асоциация на комуникационните агенции.
След кратка пауза, през която се разхожда с рекламна табела "Аз съм Пол и аз искам да работя в рекламата", Пол Арноуд прекарва 14 години в Saatchi&Saatchi, работи за клиенти като Reckitts и Hewlett Packard и същевременно води семинари. Той въвежда Saatchi MBA, развива и продава курсове на европейската мрежа.
През 1998 г. Арноуд се премества в Grey Advertising, за да оглави глобалната реклама на паста за зъби GlaxoSmithKline, като работи за над 70 пазара по цял свят. През 2005 г., сменяйки позицията си, той става Global Strategic Planner на GSK. Спечелва злато, сребро и бронз на Euro Effies (и изготвя стратегията на четвърта) – по една на всеки четири години. Пол винаги е бил страстен ученик. Има магистърска степен по бизнес администрация, магистърска степен по организационна промяна и по невролингвистично програмиране (моделиране на успешни модели на поведение).
Пол Арноуд напуска Grey през 2009 г., за да създаде своя консултантска агенция за обучение. Днес е гостуващ преподавател в Westminster University.
Пол Бърнс пък е пример за умението да се ръководят клиентски акаунти. Той знае много за работата с клиенти от най-различни бизнес сфери - от успешното изготвяне и пускане на кампанията за националната лотария до опита в бързо изменящия се бизнес, придобит в националните новини. Пол Бърнс ръководи големи и сложни финансови и FMCG брандове. Създава и ръководи най-награждаваната обучителна програма в рекламната индустрия и е известен с това, че гледа на обучението по-мащабно след 3 успешни години като ръководител на IPA Training Forum. През годините, прекарани в Saatchi & Saatchi, Бърнс допринася за успеха на компанията във всички области: повишаване на годишните приходи, създаване на здрави и дългосрочни връзки с клиентите, работа по знакови кампании, демонстриране на страст и умение в изграждането на кадри. Пол Бърнс прави всичко с решителност и издръжливост, примесени с елегантност, съчувствие и според някои – прекрасно чувство за хумор.
През 2009 г. основава The Burns Unit tlc, специализирана консултантска агенция за обучение и развитие на рекламни агенции, комуникационни агенции и маркетингови отдели. Гостуващ лектор е в Westminster University, в The University of East Anglia, в European Communication School, както и основател и преподавател в EACA International School of Advertising and Communications.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване