03/19/12 17:50
(http://www.klassa.bg/)

Саркози предлага подобрения в здравеопазването и социалната сфера

Френският президент Никола Саркози обеща да намали два пъти данъка по промяната на собствеността на недвижимите имоти и да не увеличава пенсионната възраст от 62 години, ако бъде преизбран, съобщи сп. “Експрес”.
Саркози предлага и да освободи от разходи за социално осигуряване при наемане на безработни лица на възраст над 55 години, ако им бъде предложен трудов договор за над 6 месеца. Той подчерта, че броят на работещите французи над 55-годишна възраст е нараснал с 520 хиляди, което се равнява на повишение с 8 на сто. Помощта ще бъде “постоянна”, но “ограничена до тавана на социалното осигуряване, или 36 хиляди евро брутна заплата на година”, добави неговата говорителка Натали Костюшко-Моризе. Саркози е решен да се бори с инфлацията, като регулира икономиката. В областта на здравеопазването той обеща да облекчи работата на службите за спешна помощ, като се създадат заведения, които да се грижат за всекидневните здравни нужди. “Пак струва толкова”, подчерта Саркози. Той предложи и в името на общественото благо да се плаща повече на онези, които отидат да работят в области, където няма лекари, отколкото на тези, които работят в райони, където са прекалено много.
По последни данни популярността на президента нараства, като вече той е предпочитан от 27,5% от французите.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване