03/19/12 18:41
(http://www.klassa.bg/)

Силвия Митева със сребро на лента от Световната купа в Киев

Най-добрата българска гимнастичка Силвия Митева спечели сребърен медал във финала на лента на турнира от Световната купа по художествена гимнастика, категория „В“, който се провежда в Киев (Украйна). Родната състезателка получи оценка от 28.000 точки, които и бяха достатъчни за второто място. На обръч и бухалки Силвия Митева даде седми резултат съответно с 25.600 точки и 26.850 точки. Най-слабото й представяне беше на топка, където тя не успя да се класира сред осемте финалистки.
Така България спечели общо три медала на турнира – сребро за Силвия Митева на лента, сребро за националния ансамбъл във финала на пет топки и бронз в многобоя.
Три златни медала във финалите на уредите спечели рускинята Дария Дмитриева – на обръч, на бухалки и на лента, а на топка спечели Алина Максименко от Украйна. На обръч Алина Максименко подели второто място със сънародничката си Анна Ризатдинова. На топка втора е именно Анна Ризатдинова, а трета – Маргарита Мамун от Русия. На бухалки среброто взе Анна Ризатдинова, а бронзовото отличие на бухалки и лента взе Маргарита Мамун.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване