03/20/12 18:26
(http://www.klassa.bg/)

100 фирми по-малко ще се представят на "Стройко"

Фирмите, които ще се представят на пролетното строително изложение „Стройко 2000“, са със 100 по-малко спрямо миналогодишното есенно издание, съобщи Васил Хаджиянков, организатор на събитието. Той обясни, че почти наполовина е намалял броят на участниците спрямо предходните 3-4 години. На започващото изложение самостоятелни щандове ще имат 300 фирми, разположени на 4-те етажа в Националния дворец на културата, както и на територията около него. Хаджиянков коментира, че на фона на продължаващата стагнация на икономиката в страната предстои едно успешно изложение. За поредна година във форума не участват банките, но има участие на застрахователна компания. Тази година организаторите предлагат и няколко вида отстъпки, сред които са възможност за разсрочено плащане на участието, както и намаление от стойността за обем и предварително плащане за целия период на изложението. Стойностите могат да варират от 10% до над 20% от таксата за участие. Така искаме да покажем, че разбираме нуждите на фирмите и можем да им предложим адекватни възможности за участие, коментира още Хаджиянков.
За първи път със самостоятелен щанд на пролетния форум се представя Министерството на регионалното развитие и благоустройството. То ще презентира програмата за саниране на многофамилни жилищни сгради с европейски средства от програма „Регионално развитие“. Финансовият ресурс е 50 млн. лева, с които се очаква да бъдат обновени около 180 сгради, или повече от 6000 жилища. Проектът обхваща 36 града и е с продължителност 36 месеца. Плановете на строителното министерство са тази мярка да намали потреблението на енергия с 21 500 Mwh годишно, а изхвърлените парникови газове да са с 15 kt по-малко за година.
Сред новите участници на пролетното изложение „Стройко“ е фирма „Симпатико“, специализирана върху инспекция на сгради, помещения и оборудване за съществуващи или потенциални проблеми при експлоатация. Услугата представлява термографски анализ, извършващ се с инфрачервена камера Срещу 240 лева можем да разберем дали някой във входа ни краде от топлото, а срещу 120 лева да открием откъде в дома ни има теч. Цената за изследване на топлинните загуби е за двете фасади на един вход в 8-етажен панелен блок. Снимките и докладът на компанията, с които се документират загубите, нямат стойност на доказателство в съда. Досега фирмата е обследвала морски и планински курорти. С цел да намали разхода за отопление и климатизация строителната система WALLROOFPANEL® показва на форума трислойните панели тип „сандвич”. Продуктът дава възможност за техническо постигане на енергийна ефективност, при които предимство е и възможността за бързо поставяне.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване